Jdi na obsah Jdi na menu
 


                                                      par pařmenu

Pár pařmenů je úžasný film na který už asi nikdy nezapomenu.....už jste asi všichni o něm slyšeli a většina z vás už ho určitě i viděla......je to prostě pán prstenů předabovaný nějakýma borcema myslim z Ostravy. Tady je takový krátký děj filmu:

Velký pakoš SAUDRUH organizuje velkou párty v Naadoru a Malý chobot Fritol Šourek se tam samozřejmě vydá díky malé kulaté vstupence (taký žlutý tentonoc s pěknou báničkou uvnitř). Spolu s ním putují ještě další tři choboti a po střetu s Bigbíťáky Kobzuly, kteří mu chtějí lupen sebrat, se k nim přidává chodník Paragon. V Rohlence přibírají další magory, kteří se tam snažili zbavit závislosti na tvrdé hudbě. Další dilema čeká na hrdiny, když se musí rozhodnout, jestli půjdou na fotbal nebo koncert Rolling Stones. Poté, co přijdou pozdě na zápas se je ještě snaží zbrzdit Bramborg. Šmajdalf mu to samozřejmě zatrhne a "zaskočí" s ním na kafe. Následuje velmi poutavé rozebírání elfí hymny a později i milý piknik, při němž ti magoři omylem sežerou i Bobromila (konkrétně jeho ruku).
Společnost se v tu chvíli rozpadne. Fritol a Slim jdou rovnou pařit a zbytek tvrdých hochů, si ještě nutně musí zahoubařit:).

 

Elektron

Když najde Elektron v lese modrou kouli, myslí si že chudého paličského chlapce potkalo stěstí: možná za něj koupí náhrašku žabího masa, protože jsou stehýnka bohužel velmi vzácná. Ale když se z koule vyklube pulec Elektron si brzy uvědomí, že narazil na odkaz skoro tak strarý jako je sama Horni Dolní. Jeho prostý život se přes noc rozstříští a on je vržen do nového nebezpečného světa plného chemie a stehýnek. Pouze se Zettorem v ruce a radami moudreho chemika musí Elektron s žabím mládětem zdolavat nebezpečné situace a odolávat temným silám v Horní Dolní. Dokáže Elektron převzít břimě legendárních žabích jezdců? Osud Horní Dolní leží v jeho rukou.
Žádné komentáře

 

 

Henry Proper

 

Henry Proper žije téměř od svého narození u svého zlého strýce Hormona a tety Prdunie. Tato mírně komunistická rodina je vysazena na svého synka, kterému říká teta Lenin, i když se jmenuje docela jinak. Henry tedy netuší, jak se k těmto příbuzným dostal. Zatím se spokojil jen s vysvětlením, že jeho rodiče jeli do Kolumbie.
Jednoho dne se však stane něco podivuhodného. Zrovna na jeho narozeniny mu dojde dopis. Vlastně první, který vůbec dostal.
Jenže jeho bolševický strýček mu dopisy ničí. Ale i přes veškerou snahu, která zahrnuje i zabití pošťáka, se dopisům neubrání.
Nakonec psychicky zhroucená rodina najde útočiště v chýši. Najednou však dveře vyletí z pantů a na scénu se dostavuje Neštovický farář a gynekolog Rubikus Bagrid. Po pár výstřelech z praselyzéru si Henryho odvede a řekne mu pravdu.
Jeho rodiče neodjeli do Kolumbie, není jen tak obyčejný hoch a různé jiné nezbytnosti. Spolu odjedou do Londýna, kde si Henry musí nakoupit potřebné vybavení. I přesto, že ho chce Bagrid nejprve prodat v hospodě a i přes absolutní nedostatek peněz, který je vyřešen odvážnou bankovní loupeží, se dostane na vlak do Neštovic.
Zde se seznámí se Slonem Wlezleym a Hermelínou Rangerovou. Stanou se z nich nerozluční kumpáni. Po přijetí do školy ( ve které se mimochodem musí potýkat s obtížnými a nezbytnými předměty) poznává kouzelnický (tedy, jak se to vezme..) svět. Ale něco není v pořádku.
Vyloupnou se i jeho protivníci. Hnusný a slizský Pako Malfuj a jeho nohsledi, profezoro Šňup a v neposlední řadě i jeho hlavní nepřítel Lotr Voltmetr jednající skrz jednoho z učitelů. Dovede se hoch ledva odrostlý potýkat s nástrahami a nebezpečími? Dovede hrát okopávanou jako mistr?
Odhalí pravdu? Pozná svoje rodiče?

Poslední komentáře

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář